Forloren hare er et farsbrød stegt med bacon og serveret med
flødesauce, grønsager og tyttebær en dansk klassiker, der er rigtig god
familiemad.
4 personer. Er I kun to , så halver opskriften. Arbejdstid:
30 min. Stege-/kogetid: ca. 50 min.
# Ingredienser til Forloren hare:
250 g hakket svinekød
250 g hakket kalve- eller oksekød
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
1 tsk stødt allehånde
1 dl rasp
2 æg
1 dl mælk
lidt olie til pensling
10 skiver bacon
Flødesauce:
2½ dl piskefløde
2 dl vand
2 spsk hvedemel
Tilbehør:
250 g gulerødder
500 g broccoli
100 g tyttebærsyltetøj (se opskrift)
evt. kartofler
*
Sådan laver du Forloren hare:
Rør kødet sejt med salt. Tilsæt peber, allehånde, rasp, æg
og mælk, og rør til farsen er smidig.
Stil den i køleskabet i ca. 30 min.
Pensl et ovnfast fad med olie.
Form farsen til et brød i fadet.
Læg skiver af bacon på tværs henover og pak den tæt.
Hæld piskefløde og 1 dl vand i fadet, sæt fadet i ovnen, og
tænd på 175 °C.
Bag i ca. 45 min., til haren er gennemstegt (75 °C i midten
af farsbrødet).
Kog stave af gulerødder og buketter af broccoli i 3-4 min. i
letsaltet vand.
Hæld væden fra fadet i en gryde, og giv det et opkog.
Rør mel og 1 dl vand sammen til en jævning, og pisk det i saucen.
Kog saucen i ca. 5 min., og pisk, så den ikke brænder på.
Smag til med salt og peber.
Skær haren i skiver, og server med flødesauce, grønsager og
tyttebærsyltetøj.
---
Rigtig mormormad uden alt for mange
dikkedarer. Det smager bare godt og fremtryller gode minder. opskrift bedst i
test 5 kokkehuer
Kilde: Hjemmets bedste MAD