Den cremede sauce
til hakkebøfferne er hurtig at lave, når du steger bøfferne med mosede grønne
peberkorn og herefter koger saucen på panden med fond og cremefraiche.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid: 30 min. Koge/stegetid: 20 min.
# Ingredienser til Hakkebøffer
med pebersauce:
300 g hakket oksekød
1 spsk grønne
peberkorn (eller knuste sorte)
15 g smør
½ spsk olie
Sauce:
1-2 skalotteløg
(finthakket)
1 fed hvidløg
(finthakket)
2-3 spsk cognac (kan
evt udelades)
1 dl fond/bouillon
1 dl cremefraiche
38%
2 spsk hakket
persille
salt og peber
Tilbehør:
kogte eller ristede
kartofler og smørdampede grønne bønner eller spinat
*
Sådan laver du Hakkebøffer
med pebersauce:
Ælt kødet sammen med
lidt salt og form det til to bøffer.
Mos de grønne
peberkorn.
Brun bøfferne på en
varm pande med smør og olie i ca. 1 min. på hver side.
Skru lidt ned for
varmen og smør peberkorn på bøfferne.
Steg dem endnu i ca.
3 min. på hver side.
Tag bøfferne af
panden og hold dem varme.
Sauter skalotteløg
og hvidløg et par min. på panden og tilsæt cognac.
Kog det næsten ind
og tilsæt fond.
Kog det igennem, og
tilsæt cremefraiche.
Kog saucen til
passende konsistens og smag til med salt og peber.
Vend bøfferne i saucen,
drys med persille og server med det valgte tilbehør.
Kilde: Hjemmets bedste MAD