Laksen er serveret
som ren "stenaldermad" uden kartofler, ris eller brød. Det står dig
selvfølgelig frit for at udvide med et tilbehør - ja, ok og så lidt avocado.
2 personer. Er du
alene så halver portionen. Arbejdstid:
25 min. Stegetid: 15 min.
# Ingredienser til Ristet
laks:
300 g filet af laks
eller kulmule (med skind)
1 bundt gulerødder
½ blomkål
2 spsk olie
Avocadopesto:
50 g mandler eller
valnødder
2 modne avocadoer
1 bundt frisk
basilikum
2 spsk citronsaft
1 fed hvidløg
(knust)
friskkværnet peber
*
Sådan laver du Ristet
laks:
Begynd med pestoen:
Rist mandler eller nødder i 3-5 min. på en tør pande og lad dem afkøle.
Hak dem i en
foodprocessor og tilsæt avocadokød og basilikum.
Kør til mos og smag
til med citronsaft, hvidløg og peber.
Rens gulerødderne og
skær dem evt. i halve på langs.
Rens blomkålen og
skær den i tynde skiver.
Rist grønsagerne
langsomt på en pande med olie i 5-8 min. og krydr med salt og friskkværnet
peber.
Skrab skællene af
fiskens skind.
Krydr fisken med peber og steg den på en varm pande med olie i
3-4 min på skindsiden og 1-2 min. på kødsiden.
Anret fisken med
grønsager og pesto og server.
Kogebog.dk
har flere dejlige fiskeretter se selv her
Kilde: Hjemmets bedste MAD