Abrikoser og æbler er et godt makkerpar. Nyd grøden som den
er - eller brug den til en lækker trifli.
Arbejdstid: 15 min. Kogetid: 15 min. Fryse-egnet. 2
personer. Er du alene så halver portionen.
# Ingredienser til Æble-abrikosgrød:
50 g tørrede abrikoser
1 dl vand
2-3 madæbler
evt. 5 g frisk ingefær
2-3 spsk sukker
3,4 dl piskefløde
*
Sådan laver du Æble-abrikosgrød:
Skær abrikoserne i tynde strimler og sæt dem over i en gryde
med koldt vand.
Lad dem koge 5 min.
Skræl æblerne, fjern kernehusene og skær dem i både.
Vend dem i abrikoserne og tilsæt evt. lidt fintrevet
ingefær.
Lad det simre under låg, til æbler og abrikoser er møre.
Smag til med sukker.
Server grøden lun eller kold med let pisket flødeskum.
Tips: Grøden er også lækker i en trifli:
Læg grøden i lag med knuste makroner og vaniljecreme eller
flødeskum.
Eller som fool: Vend den kolde grød sammen med flødeskum,
til det er let stribet.
Anret i høje glas.
Kilde: Hjemmets bedste MAD