Begrebet Schmarrn anvendes i Sydtyskland og Østrig om pandekagekagedej, der under tilberedningen rives fra hinanden i mindre stykker.
Tilberedningstid: 25 min. Til 1 person: kan udvides til
flere.
# Ingredienser
1 spsk smør
1 syrligt æble
2 spsk rosiner
2 cl rom
2 spsk mandelflager
½ tsk kanel
Til dejen:
75 g hvedemel
¾ dl mælk
1 æg
1 spsk olie
½ spsk sukker
1 knsp salt
1 tsk vaniljesukker
* Tilberedning
Smelt smørret på en pande.
Skræl æblet, tag kernehuset ud og skær æblet i små stykker.
Svits æblestykkerne i det varme fedtstof.
Kom rosinerne ved og spæd med rom.
Tilsæt mandelflager og kanel.
Rør mel, mælk, æg, olie, sukker, salt og vaniljesukker til
en glat dej.
Hæld dejen over æblestykkerne på panden, stil panden i en
180 °C varm ovn og
bag retten i 10 min.
Ved serveringen deles pandens indhold i mindre stykker ved
hjælp af to gafler.
Info: Schmarrn er et tysk-østrigsk dialektisk ord, der
vanskeligt lader sig oversætte. Ordet stammer sandsynligvis fra det tyske ord
Schmer, der referer til ”deller” altså fedt omkring maven.
Se de bedste opskrifter med Mad til 1
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad på 30 min eller
Børnekokke.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.