Oeuf sur le plat er fransk og betyder et spejlæg stegt med
solsiden opad. Her bages skinke, tomat, hvidløg og et æg på en tallerken -
superlækkert
1 Person
# Ingredienser
smør til smøring
salt og peber
50 g skinke i tern
½ tomat i tern uden kerner
lidt revet hvidløg
1 stort æg
3 spsk fløde
2 kviste kørvel, plukket
½ skalotteløg i skiver
* Tilberedning
Smør et portionsfad eller en dyb tallerken og drys med salt
og peber.
Vend skinke, tomat og hvidløg sammen.
Fordel i fadet med et lille hul i midten.
Slå forsigtigt ægget ud i hullet.
Hæld fløden rundt i hviden.
Bag ved 190 °C i 8-12 min til hviden er stiv, men blommen
stadig blød.
Ved servering drys kørvel og løgringe ud over.
Se alle de bedste opskrifter med Æg
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.