En
dejlig nem og mættende hverdagsret, som kan varieres med flere slags grønsager.
Rester af æggekagen er gode som pålæg.
Arbejdstid:
20 min. Stege/bagetid: 20 min. Ikke fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så
halver portionen.
#
Ingredienser til Æggekage:
250
g kogte kartofler
1
fed hvidløg
15
g smør eller 1 spsk olie
1
pakke frossen hel spinat (optøet)
5 æg
1
dl mælk
salt
og peber
Tilbehør:
groft brød
*
Sådan
laver du Æggekage med kartofler og spinat:
Skær
kartoflerne i terninger og steg dem på en slip let-pande med smør eller olie.
Tilsæt
den optøede, afdryppede spinat og steg under omrøring et par min.
Krydr
med salt og peber og knust hvidløg.
Pisk
æggene sammen med mælk, salt og peber og hæld dem på panden.
Rør
lidt rundt, så æggemassen fordeler sig omkring grønsagerne, og
bag
æggekagen ved middelvarme i ca. 10min. eller i ovnen ved 180 °C.
Server
direkte fra panden og giv brød til.
Tips:
En rest kogt hamburgerryg eller lidt chorizopølse kan skæres i strimler og
steges sammen med kartoflerne
En meget hurtig ret at få på bordet, og så er den fyldt med masser af gode vitaminer. Kogebog.dk viser dig mange gode opskrifter.
Her
finder du flere opskrifter på dejlig Æggekage.
Gå på opdagelse og find inspiration i vores mange opskrifter, tips og idéer.
Kilde: Hjemmets bedste MAD