Det er nemt at tilberede fisk i ovnen, så det bliver saftigt
og akkurat gennemvarmt. Her er fisken bagt med en topping af svampe og tomater.
2 personer. Er du alene så halver portionen. Arbejdstid: 20
min. Stege/bagetid: 30 min.
# Ingredienser til ovnbagt fisk med svampe:
300 g frisk fisk uden ben fx torsk eller laks
250 g vilde svampe og! eller markchampignon
1 lille løg
1 fed hvidløg
2 tomater
15 g smør eller 1 spsk olie
frisk oregano
salt og peber
Tilbehør:
brød, kartofler eller bulgur
*
Sådan laver du ovnbagt fisk med svampe:
Tænd ovnen på 200 °C.
Rens svampene, og skær dem i mindre stykker.
Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Skær tomaterne i
terninger.
Brun svampene på en pande med smør eller olie, og krydr med
salt og peber.
Tilsæt løg og hvidløg, og steg i nogle få min. under
omrøring.
Tilsæt tomaterne, og vend dem på panden sammen med lidt
friskhakket oregano.
Læg fisken i et smurt ovnfast fad, og krydr med salt og
peber.
Hæld svampeblandingen over fisken, og sæt fadet i ovnen i 12-20
min efter fiskens tykkelse.
Tjek undervejs;
Torsk skal lige skifte farve til hvid, og akkurat kunne
løsne sig i flager.
Laks skal stadig være mørkt og lidt fugtigt indeni.
Server direkte fra fadet med det valgte tilbehør.
TIPS: Brug gerne et
stegetermometer til at tjekke fisken; den skal vise ca 52 °C for torsk og ca 48
°C for laks.
Kogebog.dk har flere dejlige fiskeretter se
selv her
Kilde: Hjemmets bedste MAD