Pandekager
er en dejlig dessert - især efter en suppe. Her er de serveret med æbler og en
skøn karamelsauce. Prøv opskriften her
Arbejdstid:
20 min. Koge/stegetid: 10 min. Ikke Fryse-egnet. 2 personer. Er du alene så
halver portionen.
# Ingredienser til Pandekager med æbler:
4
pandekager (se tips)
50
g sukker
2
dl koldpresset æblemost
2
æbler
2
spsk sukker
15
g smør
Tilbehør:
cremefraiche
eller vaniljeis
*
Sådan laver du Pandekager med æbler:
Smelt
sukker til gylden karamel i en gryde.
Tilsæt
æblemost og lad det koge jævnt og tykt ca. 8 min.
Skræl
æblerne og skær dem i både.
Vend
dem med sukker og steg dem gyldne på en pande med smør.
Anret
varme pandekager med æbler og sirup.
Giv
en skefuld cremefraiche eller vaniljeis til.
Tips:
Bag selv dine pandekager:
Bland
125 g hvedemel, 1 spsk sukker og ½ tsk salt i en skål.
Rør
2 æg i og tilsæt 2 dl mælk og ca. 1½ dl øl (eller mere mælk).
Tilsæt
lidt fintrevet appelsinskal og 20 g smeltet smør og rør dejen grundigt igennem,
så der ikke er klumper.
Bag
tynde pandekager på en middelvarm pande smurt med lidt smør; der bliver ca 12
stk. og de kan fryses.
Se
flere dejlige desserter her
Kilde: Hjemmets bedste MAD