Ingredienserne til den berømte waldorfsalat her i en pastaret! Her får du opskriften på en dejlig pasta med pappardelle, bladselleri, valnød, æble og fløde - Du får succes med denne opskrift
Til 2 personer. 💖
Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 20 min.
# Ingredienser
200 g bladselleri
50 g valnøddekerner
1 rødt æble (ca 250 g)
1 citron, saft af
1 lille løg
250 g pappardelle
1 spsk olie
salt og peber
1 dl grønsagsbouillon
1 dl piskefløde
valnødder, hakkede
* Tilberedning
1. Bladselleri skylles, gøres i stand og høvles i
lange strimler med en kartoffelskræller.
Valnøddekerner hakkes.
Æblet skylles, skæres i ottendedele, udkernes og skæres,
derefter i ca 2 mm tynde skiver, som straks dryppes med 1 spsk citronsaft.
Løg hakkes groft.
2. Pappardelle koges i rigeligt letsaltet vand efter
anvisning på pakken.
30 sekunder før pastaen er færdigkogt, hældes bladselleri-strimlerne i vandet,
hvor de koger med et øjeblik.
Vandet hældes fra.
I mellemtiden varmes 1 spsk olie op på en pande, og løg og
æblestykker svitses ved stærk varme i 2 minutter.
De krydres med salt og peber, før de tages op at panden.
3. Panden koges af med 1 dl grønsagsbouillon og 1 dl
piskefløde.
Lad det hele koge ind ved stærk varme i 2-3 minutter.
Smag godt til med 1-2 spsk citronsaft, salt og peber.
Pastablandingen, æbler og løg varmes op i saucen et øjeblik.
Drys hakkede valnødder over.
Energi pr. portion: 21 g protein, 40 g fedt, 105 g kulhydrater
= 868 kcal (3676 kJ)
INFO: Pappardelle (udtales: pappardella) er stor og bred
pasta, der minder om fettuccine. Navnet stammer fra "pappare", at
slubre. Den friske type er 2-3 cm bred og kan have krympede kanter. Pappardelle
lavet af tøræg, har til gengæld lige sider. Frisk papperdelle kan findes i
køledisken hos de fleste velassorterede supermarkeder.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.