Hug lasagnepladerne i stykker. Det er ikke bare sjovt, det er også det kreative grundlag for denne
lynhurtige gratin - Du får succes med denne opskrift
Til 2 personer 💖
Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 30 min.
# Ingredienser
150 g lyse
lasagneplader
salt og peber
4 spsk olie
300 g modne
stilktomater
1 kugle mozzarella (125 g)
½ potte basilikum
* Tilberedning
1. Bræk lasagnepladerne i stykker, kom dem i
rigeligt kogende, letsaltet vand i 10 min.
Rør tit rundt, så
stykkerne ikke klæber sammen.
Hæld vandet fra,
skyl stykkerne godt og lad dem dryppe godt af.
2. Tomaterne skæres i ca ½ cm tykke skiver.
Mozzarellaen skæres
i skiver.
Halvdelen af lasagnestykkerne fordeles i et smurt gratinfad (ca 25x20 cm).
Tomaterne, mozzarellaen og resten af pastaen lægges lagvis ovenpå i vifteform.
Det dryppes med 2 spsk olie og krydres med salt og peber.
3. Retten gratineres i den forvarmede ovn ved
220 °C (varmluft 200 °C) på den midterste rille i 12-15 minutter.
Basilikumblade rives i grove stykker og drysses over gratinen før serveringen.
Energi pr. portion:
22 g protein, 24 g fedt, 55 g kulhydrater = 537 kcal (2250 kJ)
SKÅR BRINGER LYKKE
Bræk lasagneplader i
stykker, der ligner skår. Kog dem i rigeligt letsaltet vand med en sjat olie og
rør ofte rundt, så pastaen ikke klæber sammen. Lykken indfinder sig, når du
tager den første bid - luk helst øjnene imens.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.