Æbleflæsk er en god
klassiker, som hører efteråret til. Nyd den som en hverdagshovedret, men også
som varm/lun ret på julefrokostbordet, hvor opskriften vil række til 4
personer.
Arbejdstid: ca. 30
min. Stegetid: ca. 30 min. 2 personer. Er du alene så halver portionen.
# Ingredienser til Æbleflæsk
med timian:
200 g svinebryst (½
cm tykke skiver)
2 løg
1-2 madæbler
2-3 kviste frisk
timian (eller ½ tsk tørret)
salt og friskkværnet
peber
Tilbehør: rugbrød
*
Sådan laver du Æbleflæsk
med timian:
Dup kødskiverne
tørre med køkkenrulle.
Varm panden godt op.
Læg skiverne på panden og brun dem ca. 1 min. på hver side.
Skru ned til middel
varme og steg dem sprøde, vend jævnligt.
Tag flæsket af
panden og drys med fint salt.
Hæld det meste af
fedtet af panden.
Pil løgene og skær
dem i tynde skiver.
Skræl æblerne, fjern
kernehusene og skær æblerne i tynde skiver.
Steg løg og æbler
møre i resten af fedtet og krydr med timian og peber.
Læg det stegte flæsk
ovenpå og server rugbrød til.
Kilde: Hjemmets bedste MAD