Grønne asparges og
bacon spiller hovedrollerne i denne cremede ret fra Italien. Vores
opskrift er nem og giver en dejlig smagfuld ret. Retten er et kæmpe hit
4 personer. Koge-/stegetid:
ca 30 min.
# Ingredienser
400 g asparges
(grønne)
1 løg
25 g smør
1 spsk olie
350 g risottoris (fx arborio eller carnaroli)
8 dl-1liter hønsebouillon
150 g grønne ærter
100 g gorgonzola
(mild)
100 g bacon
Pynt: brøndkarse
* Tilberedning
1. Knæk den træede
del af aspargesene.
2. Hak løget fint,
og steg det i smør og olie i en gryde i ca 3 min.
Kom risene i gryden,
og steg dem med et par min.
Hæld ca 2 dl
bouillon på, og lad risene absorbere væden, inden næste portion hældes på.
Risottoen skal være cremet og risene lidt hårde indeni.
3. Blancher asparges
og ærter i kogende vand i 1 min.
4. Tilsæt
gorgonzola, ærter og asparges til risottoen, og vend rundt, så grønsagerne
fordeles, og gorgonzolaen gør retten cremet.
5. Rist baconen
sprødt på en pande, og læg det på køkkenrulle.
Drys bacon og
brøndkarse over retten og spis straks.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.