Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca. 20 min. Stegetid ialt: ca. 10 min. Middelsvær at lave. Mellem pris. (4 personer)
# Ingredienser
til Bønnespirepande, kinesisk:
200 g bønnespirer
1 porre
1 løg
200 g grønne bønner
2 små courgetter
1 grøn peberfrugt
1 rød peberfrugt
4-5 spsk olie
1-2 fed hvidløg
4 spsk sojasauce
2 dl grønsagsbouillon
3 spsk sake eller tør sherry
3 spsk tomatpuré
salt og peber
Til jævning:
1½-2 spsk Maizenamel
* Tilberedning Bønnespirepande,
kinesisk:
1. Pil løget, skyl bønnespirerne godt og koldt og skyl også
de øvrige grønsager godt.
Tør dem let, vand får olien til at sprutte på panden.
2. Skær porren i tynde ringe, hak løget, nip bønnerne og
skær dem i mindre stykker, skær courgetterne i skiver, befri peberfrugterne for
frøstol og kerner og skær dem i smalle strimler.
3. Varm olien op i en stor pande eller i en wok og tilsæt
det finthakkede eller knuste hvidløg, porreringe og løg og svits dette i 1-2
minutter.
Det skal netop skinne og have taget varme.
4. Tilsæt de øvrige grønsager og svits yderligere 2-3
min for kraftig varme og under stadig vending.
5. Kom sojasauce, bouillon, sake eller sherry og tomatpuré i
retten og bring den i kog.
Vend hele tiden godt og nænsomt.
6. Rør Maizenamelet glat med lidt koldt vand og jævn retten
let.
Smag til med salt og peber og server straks.
Tips: Bønnespirepanden behøver ikke at være en ren
vegetarisk ret. Fintstrimlet kylling, gerne bryst, kan svitses kort efter
løgene og Serverer retten både god smag og fylde. Retten kan varieres med
årstidens grønsager, fx blegselleri, hvidkål, champignon eller kinakål.
Tomatpuréen kan udskiftes med kinesisk østerssauce Oystersauce - der fås i
velassorterede delikatesseforretninger og -afdelinger.
Se de bedste opskrifter med Bønnespirer
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------