Denne ret er en af de mest populære i det kinesiske køkken
og meget enkel at tilberede. Serveres med sprøde, stegte grønsager.
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 15 min.
# Ingredienser
vegetabilsk olie, til friturestegning
650 g kyllingekød uden skind og ben, i strimler
citronskiver og strimlet forårsløg, til pynt
SAUCE
1 spsk Maizena
6 spsk koldt vand
3 spsk frisk citronsaft
2 spsk sød sherry
½ tsk sukker
* Tilberedning
1. Varm olien til friturestegning i en forvarmet wok eller
pande op til 180 °C, eller til en brødtern brunes i løbet af 30 sekunder.
2. Dæmp varmen og lynsteg kødet i 3-4 min, eller til det er
gennemstegt.
3. Tag det op med en hulske. Sættes til side og holdes
varmt. Hæld olien fra wokken.
4. Sauce: Rør Maizena og 2 spsk vand sammen til en jævning.
5. Hæld citronsaft og resten af vandet i wokken.
6. Tilsæt sherry og sukker og bring det i kog under omrøring,
til sukkeret er opløst.
7. Rør jævningen i og bring igen saucen i kog.
Dæmp varmen
og lad den simre under konstant omrøring i 2-3 min, til saucen er jævnet og
klar.
8. Arranger kyllingekødet på et varmt fad og hæld saucen
over.
9. Pynt med citronskiver og strimlet forårsløg, og server
med det samme.
Næringsindhold:
Kalorier 272. Sukker 1 g. Proteiner 36 g. Fedt 11 g.
Kulhydrater 5 g. Mættede fedtsyrer 2 g.
Kokkens tip
Foretrækker du at anvende større kyllingestykker i stedet
for strimler, steges de i olien under låg for lav varme i ca. 30 min, eller til
de er gennemstegte.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fjerkræ
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.