I
forgrunden torskerognsfrikadeller med citronsauce og bagved tunfiskefrikadeller.
Med en dåse god fiskekonserves kan du hurtigt tilberede nogle velsmagende
frikadeller.
Tunfiskefrikadeller
Arbejdstid:
20 min. Stegetid: 12 min. Ikke fryse-egnede (8-10 stk.)
# Ingredienser:
1
dåse tunfisk naturel
250
g kogte kartofler
1
æg
½
peberfrugt (finthakket)
1
stilk bladselleri (finthakket)
2
forårsløg (finthakket)
salt
og peber
50
g durummel
olie
til stegning
Tilbehør:
grønsager eller salat og citronsauce
*
Sådan laver du Tunfiskefrikadeller:
Lad
tunfisken dryppe af på en sigte og mos den sammen med kartoffel og æg.
Tilsæt
peberfrugt, bladselleri, forårsløg, salt og peber.
Form
farsen til frikadeller og stil dem i køleskab i ½ time.
Vend
dem i durummel og steg dem gyldne på en pande med olie i 5-6 min. på hver side.
Server
med grønsager eller salat og citronsauce (se opskrift nederst på siden).
Torskerognsfrikadeller
Arbejdstid:
20 min. Stegetid: 12 min. Ikke fryse-egnede. (8-10 stk.)
# Ingredienser:
1
dåse torskerogn (200 g)
1
dåse kikærter (240 g drænet vægt)
1
lille løg (finthakket)
1
fed hvidløg (knust)
1
æg
1
usprøjtet citron (1 tsk fintrevet skal + 1 spsk saft)
1
tsk oregano
salt
og peber
hvedemel
smør
og/eller olie til stegning
Tilbehør:
grønsager, kartofler og citronsauce
*
Sådan laver du Torskerognsfrikadeller:
Kør
torskerogn, afdryppede kikærter, løg og evt. hvidløg til en grov mos i en
foodprocessor.
Tilsæt
æg, citronskal, citronsaft, oregano, salt og peber.
Form
farsen til flade frikadeller, vend dem i mel og steg dem på en pande med smør
og/eller olie i ca. 5 min. på hver side.
Server
med grønsager, kartofler og citronsauce (se opskrift herunder).
Citronsauce
Arbejdstid:
15 min. Kogetid: 12 min. Ikke fryse-egnet.
# Ingredienser:
1
porre (finthakket)
1
fed hvidløg (finthakket)
15
g smør
1
laurbærblad
1½
dl fiske- eller hønsebouillon
1½
dl fløde 9% eller 13% (eller madlavningsfløde)
lys
saucejævner eller majsstivelse
1
usprøjtet citron
salt
og peber
*
Sådan laver du Citronsauce:
Sauter
porrer og hvidløg bløde og blanke i en gryde med smør sammen med laurbærbladet.
Tilsæt
bouillon og fløde og kog sauce igennem i 5 min.
Fisk
laurbærbladet op og jævn sauce med saucejævner eller majsstivelse udrørt i lidt
koldt vand. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Kogebog.dk har flere dejlige fiskeretter se
selv her
Kilde: Hjemmets bedste MAD