En cremet lime- og chilisauce forhøjer smagen på denne enkle og gode fisk. Det bliver en lækker ret lige til at invitere gæster på. Hurtigt let og lækkert
• Helleflynder er en relativt mager proteinkilde.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner
#Ingredienser
4 skiver helleflynder à ca 175 g
½ dl hvedemel
2 tsk paprika
½ tsk groftkværnet sort peber
1 spsk vegetabilsk olie
SAUCE:
1½ dl mager mayonnaise
1½ dl cremefraiche 18%
2 tsk finthakket jalapeño chili
2 tsk friskpresset limesaft
* Tilberedning
1. Sæt ovnen på 175 °C.
Smør en bageplade eller en bradepande med olien.
2. Bland mel, paprika og peber på et stykke
smørrebrødspapir eller en tallerken og dyp fisken i
blandingen,
så den bliver dækket på begge sider.
3. Læg fisken på pladen eller i bradepanden og steg i ovnen,
til den ikke længere er gennemskinnelig.
Den er færdig, når man ser, at den begynder at dele sig i
flager.
4. Hak imens jalapeñoen, se Tips.
Bland mayonnaise, cremefraiche, jalapeño og limesaft i en
skål.
5. Læg fisken på varme tallerkener, øs lidt sauce over og
server straks.
GENVEJ
Hvis du ikke kan skaffe friske jalapeño, kan du bruge de
syltede på glas.
De findes i velassorterede supermarkeder og specialbutikker.
Helleflynder à la Mexico:
Pr. portion: Kalorier 483 = Kilojoule 2028
Kulhydrat 15 g Protein 36 g Fedt 31 g (57%) Fibre 1 g
Tips:
Helleflynder fås frisk eller frossen som fileter eller koteletter.
Det er en stor fladfisk, som regnes for en delikatesse.
Del jalapeñoen på langs og fjern kerner og stilk.
Skær den i lange strimler, som du hakker i små stykker.
Hvis der bliver hakket chili tilovers, kan det fryses ned i
isterninger og bruges direkte i gryderetter.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.