Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Ovntid: ca 15 min. Let at lave. Lav pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Hornfisk i ovn:
2 store hornfisk (ca. 750 g udbenet vægt)
salt og peber
Fyld:
½ æg
2 spsk rasp
1 spsk citronsaft
2 spsk fintklippet purløg
2 spsk fintklippet dild
Endvidere:
½ æg
2 spsk rasp
40 g smør
Ovnfast fad
*
Sådan laves Hornfisk i ovn:
1. Sæt ovnen på 200 °C.
Skrab hornfiskene og klip finnerne af. Udben eventuelt
hornfiskene.
Skyl fiskene hurtigt i koldt vand og tør dem.
Skær dem i ca 8 cm lange stykker og drys dem med salt og
peber.
2. Pisk et æg sammen. Sæt halvdelen til side.
Rør resten af ægget sammen med rasp, citronsaft, purløg og
dild.
3. Fordel fyldet i fiskestykkerne.
Luk dem sammen og læg dem tæt i et smurt, ovnfast fad, så de
holder sammen.
Hæft dem om nødvendigt med tandstikkere.
4. Pensl med det resterende æg, drys med rasp og fordel
smørklatter over fisken.
5. Sæt fadet i den 200 °C varme ovn og lad fisken mørne i
15-18 min, længst hvis fisken er med ben.
Tag fadet ud og lad det stå 3-4 min, før der serveres
direkte fra fadet.
Server pillekartofler og/eller årstidens grønsager, fx
spinat, broccoli, blomkål eller nye løg til.
Tips: Eller ratatouille: terninger af løg, courgette,
aubergine, peberfrugt, tomater og hvidløg mørnet i olie.
Se fx også Dildsauce, Citronsauce,legeret og Aïoli.
Se flere
opskrifter med Hornfisk
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------