Løgsuppe er en
gammel kending - herlig til en vinteraften. Hvem skulle tro, at denne dejlige suppe
kan laves på knapt en halv time?
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca. 30 min.
# Ingredienser
300-400 g løg
50 g smør
1 spsk hvedemel
½ liter vand + ½
liter hvidvin eller 1 liter bouillon
evt. 1 tsk salt
¼ tsk hvid peber
½-1 tsk reven muskat
2 store eller 4 små brødskiver
ca. 2 dl reven
emmentaler
* Tilberedning
1. Pil løgene og
skær dem i tynde ringe.
2. Smelt smørret i
en gryde og svits løgene heri; de må gerne tage lidt farve.
Rør godt rundt hele
tiden, så det ikke branker.
3. Drys mel over og
spæd med bouillon eller vand og vin.
4. Læg låg på gryden
og lad suppen småkoge i ca. 15 min.
5. Smag den til med
salt, peber og muskat.
6. Skær skorpen af
brødskiverne og rist dem på en brødrister eller en pande.
Del evt. skiverne
midt over og drys dem med et tykt lag reven ost.
7. Hæld suppen op i
4 ovnfaste portionsskåle.
Læg forsigtigt en
brødskive med ost i hver skål.
8. Sæt skålene i en
varm ovn (225 °C) og gratiner, til osten er gylden.
Suppen serveres
rygende varm.