Logo

Hurtig løgsuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hurtig løgsuppe

 
Løgsuppe er en gammel kending - herlig til en vinteraften. Hvem skulle tro, at denne dejlige suppe kan laves på knapt en halv time?
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca. 30 min.

 
# Ingredienser
300-400 g løg
50 g smør
1 spsk hvedemel
½ liter vand + ½ liter hvidvin eller 1 liter bouillon
evt. 1 tsk salt

¼ tsk hvid peber
½-1 tsk reven muskat
2 store eller 4 små brødskiver

ca. 2 dl reven emmentaler

 
* Tilberedning
1. Pil løgene og skær dem i tynde ringe.

 
2. Smelt smørret i en gryde og svits løgene heri; de må gerne tage lidt farve.
Rør godt rundt hele tiden, så det ikke branker.

 
3. Drys mel over og spæd med bouillon eller vand og vin.

 
4. Læg låg på gryden og lad suppen småkoge i ca. 15 min.

 
5. Smag den til med salt, peber og muskat.

 
6. Skær skorpen af brødskiverne og rist dem på en brødrister eller en pande.
Del evt. skiverne midt over og drys dem med et tykt lag reven ost.

 
7. Hæld suppen op i 4 ovnfaste portionsskåle.
Læg forsigtigt en brødskive med ost i hver skål.

 
8. Sæt skålene i en varm ovn (225 °C) og gratiner, til osten er gylden.
Suppen serveres rygende varm.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 6.626 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her