Begynd
ugen let med en fløjlsblød og mild hummus med masser af grønsager og lidt
skinke og rugbrød til.
4
personer. Er I kun to , så halver opskriften. Arbejdstid:
30 min. Koge/stegetid: 15 min.
#
Ingredienser til :
Hummus:
4
fed hvidløg
50
grucolasalat
1
dåse hvide bønner
1 spsk
olie
1 spsk
citronsaft
salt
og peber
Grønsager:
2
røde peberfrugter
2
squash
½ spsk
olie
salt
og peber
Tilbehør:
1
pakke lufttørret skinke (80 g)
4
skiver rugbrød eller surdejsbrød
rucolasalat
til pynt
*
Sådan
laver du Hvid bønnehummus med grønsager og sprød skinke:
Giv
de pillede hvidløgsfed et opkog i koldt vand.
Hæld
vandet fra, hæld nyt vand på og gentag i alt 6 gange.
Det
gør hvidløgene meget milde.
Kør
hvidløg, skyllet rucolasalat og de afdryppede bønner sammen i en foodprocessor,
og smag til med olie, citronsaft, salt og peber.
Rens
peberfrugter og squash, og skær dem i grove stykker.
Pensl
dem med olie, og steg dem møre på en grillpande eller under grillen i ovnen i
8-10 min.
Krydr
med salt og peber.
Steg
skinkeskiverne sprøde på en pande eller under grillen i 1-2 min. på hver side.
Rist
brødet, og skær det i stave.
Anret
med hummus, grønsager og sprød skinke, og pynt med lidt rucolasalat.
TIPS:
Udblød evt 150 g tørrede hvide bønner i mindst 8 timer, og kog dem møre i rent
vand i ca 35 min.
Hummus
er også god som dip til rå grønsager, som smørepålæg, og som "sauce"
til ovnstegte grønsager og kartofler.
---
Kogebog.dk er madkursus og nemme
madopskrifter, og Madplaner, Tøm
køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
og...
Kilde: Hjemmets bedste MAD