Gå en dejlig søndagstur og tag en pose med, så du kan
"sanke" modne hyldebær undervejs.
Arbejdstid: 20 min. Koge/stegetid: 20 min. 2 personer. Er du
alene så har du også til i morgen.
# Ingredienser til Hyldebærsuppe med æbler:
250 g friske hyldebær
½ l vand
½ citron
1 stk hel kanel
2 hele nelliker
2-3 spsk sukker
1-2 æbler
Croutons:
2 skiver lyst brød uden skorpe
15 g smør
1 spsk sukker
*
Sådan laver du Hyldebærsuppe med æbler:
Skyl hyldebærrene og læg dem i en gryde med vand, citron
skåret i skiver og krydderier.
Giv det et opkog, skru ned og lad det simre 15 min.
Skær brødet i terninger og rist dem gyldne på en pande med
smør.
Drys med sukker og rist et par min. mere.
Læg croutonerne på et stykke bagepapir.
Si suppen over i en ren gryde og pres bærrene gennem sigten.
Giv det et opkog og smag til med sukker.
Vask eller skræl æblerne og skær dem i tynde både uden
kernehus.
Læg dem i suppen og lad den simre et par min. mere.
Server med sprøde croutoner.
INFO: Almindelig hyld er en busk eller et op til 8 meter
højt træ, der har små hvide blomster inden de mørke bær modner. Grenene har
tyk, hvid marv, som dog svinder væk og efterlader et hul i gamle grene.
Der vokser hyldebær næsten alle steder - undtagen måske i
byerne. Men i skoven, i hegnet, i haven, op ad huset, i parken - næsten alle
steder står der lige et hyldetræ med bær til dig....
og i september-oktober er hyldebærrene modne.
Kilde: Hjemmets bedste MAD