Ideen til denne
opskrift har vi hentet fra sydlige breddegrader, men selve fisken, som kan være
søtunge, er en gammel kending fra hjemlige farvande.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: 20-25 min. Kogetid: 10-12 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
4 søtungefileter
2 citroner
200 g rejer,
krabbekød eller muslinger
salt og peber
2 tsk tørret estragon
2 spsk smør
2 dl fiskebouillon
hvide peberkorn
2½ dl piskefløde
1 spsk mel
2 æggeblommer
1 dl tør vermouth
* Tilberedning
1. Drys salt på
fileterne og dryp dem med citronsaft fra den ene citron.
Lad dem trække i 10 min.
2. Tør fileterne og
fordel rejer, krabbekød eller muslinger herpå.
Drys med estragon. Rul fileterne sammen og fæstn med kødnåle.
3. Læg rullerne i en
lille gryde sammen med 1 spsk af smørret, fiskebouillon, et par hvide peberkorn
og tynde citronskiver.
Damp fisken over
svag varme i 10-12 min:
Hæld bouillonen
gennem en sigte og hold bouillonen varm.
4. Bring
fiskebouillonen i kog med halvdelen af piskefløden.
Rør resten af
smørret sammen med mel til en smørbolle.
Pisk den i
bouillonen.
Pisk æggeblommerne
sammen med resten af fløden.
Hæld det i saucen og
varm igennem.
Saucen må ikke koge herefter.
Smag til og tilsæt
evt. tør vermouth.
Læg fiskerullerne på
et fad og hæld saucen over.
Server med ½ bagte tomater
og grønne bønner.
Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.