Hjemmelavet
pesto skruer op for smagen i de nemme laksepakker. Fisken serveres med pasta,
der er vendt med soltørrede tomater og balsamico.
Arbejdstid:
30 min. Koge/bagetid: 20 min. Ikke Fryse-egnet. 4 personer
#
Ingredienser til Laks med pasta og pesto:
2
porrer (skiver)
¼ knoldselleri
(små terninger)
2
gulerødder (små terninger)
4
stykker bagepapir à ca 40 cm
4
stk laksefilet (ca. 500 g)
400
g pasta (penne)
25
g soltørrede tomater i olie (fintsnittede)
2
spsk lys balsamico
Pesto:
1
bdt basilikum
1
dl olie
1
fed hvidløg
25
g pinjekerner
25
g parmesan (revet)
salt
*
Sådan
laver du Laks med pasta og pesto:
Tænd
ovnen på 200 °C.
Pesto:
Pluk basilikumbladene af stilkene og gem et 4-5 stykker til pastaen.
Blend
resten af bladene med olie, hvidløg, pinjekerner, parmesan og ¼ tsk salt til en
blød og ensartet pesto.
Giv
grønsagerne et hurtigt opkog i en stor gryde kogende letsaltet vand (gem
kogevandet til pastaen) og lad dem dryppe af i en sigte.
Bland
de varme grønsager med pesto og fordel dem på midten af de fire stykker
bagepapir.
Krydr
laksen med salt og peber og læg et stykke oven på hver portion grønsager.
Luk
pakkerne tæt og læg dem på en bageplade.
Bag
pakkerne i ovnen ca. 15 min.
Kog
pastaen efter pakkens anvisning.
Vend
den varme pasta med soltørrede tomater, grofthakket basilikum og balsamico.
Server
en pakke pr. person med pastaen ved siden af.
Tips:
Prøv at riste pinjekernerne i ovnen eller på en tør pande. Det giver pestoen en
fyldigere og kraftigere smag.
- I en snæver vending kan du bruge et lille
glas færdigkøbt pesto.
Kogebog.dk har flere dejlige fiskeretter se
selv her
Kilde: Hjemmets bedste MAD