Let opskrift på lækker laks i parmaskinke med kartofler vendt
i pesto. Se vores store udvalg af gode opskrifter her og lad dig inspirere til
nye smagsoplevelser.
4 personer. Arbejdstid:
30 min. Koge-/stegetid: 15-20 min.
# Ingredienser
4 skiver parmaskinke
4 stykker laksefilet
a 125 g uden skind og ben
Pesto:
1 potte frisk
basilikum
1 fed hvidløg
50 g mandler
¾ dl olie
Tilbehør:
1 kg små skurede
kartofler
500 g broccoli
2 bundter forårsløg
* Tilberedning
1. Pluk bladene af
basilikummen.
Hak hvidløg og
smuttede mandler groft.
Blend basilikum, hvidløg, mandler og olie, til det bliver til en fint ensartet
pasta.
2. Kog kartoflerne.
Lad dem køle lidt af
og halvår dem.
Vend de lune kartofler med pestoen.
3. Rul en skive
parmaskinke om hvert stykke laks.
Læg dem på en
bageplade med bagepapir.
Bag laksen 15 min
ved 180 °C.
4. Skær broccolien i
store buketter.
Fjern det yderste
lag af forårsløgene og skær den øverste mørkegrønne top af.
Kog broccoli og
forårsløg i en gryde med ca 2 dl kogende vand i bunden under låg.
Lad dem koge, til de
er møre, når man prikker i dem med en lille spids kniv, men stadig har lidt
bid.
5. Lad grønsagerne
dryppe af i en sigte og drys med fint salt.
Server laksen med pestokartofler og dampede grønsager.
Tips: En stavblender eller minihakker er bedst til
små portioner pesto. Hvis det er svært til at få det hele til at køre rundt i
blenderen, kan du tilsætte 1-2 spsk vand. Hvis du ikke har en blender, kan det
hele stødes i en morter.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.