Aftensmad Hovedret Forret. Arbejdstid: 25-30 min. Trækketid: 2-3 døgn. Let at lave. Høj pris.
Som hovedret: 6 personer Som forret: 8 personer.
# Ingredienser
til Laks, saltet
1½ kg laks (gerne midterstykket)
6-8 spsk groft salt
1 spsk sukker
Lage: 80 g groft salt (knap 1 dl) pr. l vand
*
Sådan laves Laks, saltet
1. Skrab laksestykket nænsomt. Tør laksen.
Skær stykket igennem på den flade led, det vil sige på hver
sin side af rygbenet, så der bliver to ens stykker.
2. Befri laksestykkerne for side- og småben uden at ødelægge
kødet.
En pincet er god.
Skær en strimmel væk ud mod ryggen, den huser ofte
finnerester og småben.
3. Bland salt og sukker og gnid laksestykkerne ind.
Læg dem i et lille fad, kødside mod kødside og sådan, at
tynd side ligger mod tyk.
Læg let pres på.
Du kan også bare omvinde dem med pergamentpapir og alufolie,
før de stilles i køleskabet 1 døgn.
Brug ikke alufolie direkte på salt, det ætser huller.
Lage:
4. Kog vand og salt op til lagen, saltet skal være helt
opløst.
Lad lagen blive kold.
5. Tør den lage, der er dannet, af laksestykkerne og læg dem
i et fad med kødsiden nedad.
Det er ikke nødvendigt at skylle laksen.
6. Hæld den helt kolde lage over, læg let pres på, så fisken
holdes under lagen, og lad den trække yderligere fra et til to døgn, afhængig
af hvor salt man ønsker den.
7. Tag laksen op og tør den.
Læg den på et skærebræt med kødsiden opad og skær tynde, men
ikke papirtynde, skiver.
Se Laks,
ferskrøget, udskæring af. Eller skær den i smalle stykker på tværs.
Tips: Kartofler, stuvede, gerne krydret med
fintklippet dild, ledsager fint, det samme gælder smørdampet spinat, Flødepeberrod
eller Dildsauce, kold.
Se alle de bedste opskrifter med Laks
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------