Her får du laks i 5 spændende udgaver. Med courgetter, med citrongræs,
med fennikel og med brøndkarse, og selvfølgelig ristet. Det er laks på toppen.
Forberedelse: 10
min. Tilberedning: 20 min. 4 personer.
# Ingredienser
4 laksefileter
2 spsk olie
3 courgetter
2 løg
den gule skal af ½
appelsin
4 spsk fløde
salt og peber
4 stykker bagepapir
* Tilberedning
Skær skindet af
laksen, pensl fisken med olie.
Krydr med salt og
peber.
Pak dem i plastfilm,
og lad dem trække 30 min i køleskab.
Forvarm ovnen til
180 °C.
Skyl courgetten
grundigt, og skær den i tynde strimler på langs.
Pil løgene, og skær
dem i tynde skiver.
Skær appelsinskallen
i meget tynde strimler.
Fordel løget midt på
bagepapirstykkerne.
Læg en laksefilet på
hver, og omgiv dem med courgettestrimler.
Krydr med salt og
peber, og tilsæt 1 spsk fløde til hver.
Fordel den revne
appelsinskal mellem pakkerne,
og luk dem godt til.
Giv dem 20 min. i
den forvarmede ovn.
Server pakkerne
varme.
Ristet laks
Brun laksen 15 min på
panden først, hvis det foretrækkes.
Laks med
citrongræs
Skær 2 porrer (kun
det hvide) og 2 stilke citrongræs i mindre stykker.
Bruges i stedet for
løg.
Laks med fennikel
Skær laksen i tern
og drys med 1 spsk fennikelfrø før marinering.
Udskift courgetten
med 1-2 fennikel i skiver. Giv det 15 min.
Laks med brøndkarse
Damp en portion brøndkarse
i lidt vand.
Kør det i en foodprocessor
med 1 fed hvidløg og 1 dryp olie,
og smag til med salt
og peber.
Bland det med de
hakkede løg samt tern af 2 tomater.
Bruges i stedet for
courgetten.
Se alle de bedste opskrifter
med Laks Fisk Grønt Tilbehør Brød Favoritter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------