Her får du laks i 5 spændende udgaver. Med havesyrecreme,
med spinat, med artiskok og med filodej og selvfølgelig ovnbagt. Det er laks
når det er bedst.
Forberedelse: 10
min. Tilberedning: 10 min. 4 personer.
# Ingredienser
2 skalotteløg
25 g smør
2 bundter havesyre
2 dl tør hvidvin
6 spsk cremefraiche
38 %
1 spsk olie
4 stykker laksefilet
groft havsalt og friskkværnet
peber
* Tilberedning
Pil skalotteløgene,
og skær dem i tynde skiver.
Damp dem i en
tykbundet gryde med smørret.
Rens havesyren, og
dryp den af.
Kasser stilkene, og
hak bladene groft.
Hæld hvidvin i
gryden, og kog ind til det halve.
Tilsæt cremefraiche,
og lad det tykne.
Smag til med salt og
peber.
Tilsæt havesyren og varm
det igennem under omrøring 1 min.
Sluk for varmen, og
læg låg på.
Opvarm olien på en
pande, og steg laksestykkerne efter ønske.
Anret en bund af havesyrecreme
på tallerkener.
Server den ristede
laks herpå drysset med havsalt og friskkværnet peber.
Laksestykker med
spinat
Udskift havesyren
med samme mængde frisk spinat.
Hurtig
havesyresauce
Brug færdiglavet
béchamelsauce, og tilsæt den hakkede havesyre hertil.
Artiskok
Laksestykker med
artiskok
Skær 12 lilla artiskokker
i 4, fjern de største blade og skægget.
Skær den øverste
tredjedel af bladene, gnid dem med citron.
Kog dem i bouillon
15 min.
Servér dem i stedet
for havesyrecreme.
Laks med filodej
Del 3 ark filodej i 8
rektangler hver.
Bag dem sprøde med 3
min ovngrill.
Del laksestykkerne i
2 med vandrette snit.
Læg skiftevis 2 stykker
filo, 1 lag havesyrecreme,
et halvt laksestykke
etc. Slut af med filostykker.
Se alle de bedste
opskrifter med Laks Fisk Grønt Tilbehør Brød Favoritter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------