En favorit fra det amerikanske køkken; cremet ost, saftige tomater og makaroni al dente. Denne Mac and cheese er populær hos både børn og
voksne. En sikker succes.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner
# Ingredienser
400 g makaroni
salt og peber
1 løg
1 fed hvidløg
1 spsk smør eller margarine
2½ dl fløde 13%
1 bøftomat
100 g emmenthaler ost
150 g frisk parmesan ost
1 nip reven muskat
1 tsk tørret timian
* Tilberedning
1. Bring rigeligt med letsaltet vand i kog og kog makaronien
efter pakkens anvisninger.
2. Pil løget og hak det fint. Pil hvidløget.
Opvarm fedtstoffet i en gryde og svits løget og pres
hvidløget i.
Hæld fløden på, bring det i kog og lad det koge i 5 min.
3. Skyl tomaten og skær den i tern. Riv de to slags ost.
4. Bland den revne ost i fløden.
Lad osten smelte ved svag varme under omrøring.
Krydr saucen kraftigt med salt, peber, reven muskat og
timian.
5. Lad makaronien dryppe af.
Bland makaroni, sauce og tomater i skål. Server straks.
Server gerne med en blandet salat,
så får du yderligere vitaminer.
Makaroni med ostesauce:
Pr. portion: Energi: Kcal 965 = kj 4053
Kulhydrat 73 g Protein 40 g Fedt 57 g (53%) Fibre 2 g
• Makaroni giver vigtige kulhydrater.
• Tomaterne bidrager med betakaroten
• Osten giver proteiner.
Tips:
Variation: hvis du har travlt, kan du erstatte
de hårde oste med flødeost. Vælg efter smag,
enten naturel eller krydret.
En rest pasta kan med fordel spises kold,
fx sammen med en grøn salat og friske tomater.
Riv gerne en god ost over.
Macaroni and cheese – også kaldet mac and cheese i USA, og
macaroni cheese i Storbritannien – er en ret med kogt makaronipasta og en
ostesauce, oftest cheddar. Det kan også indeholde andre ingredienser, såsom
brødkrummer eller kød.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.