Der
er masser af smag og fylde i denne dejlige suppe med både fisk og skaldyr. Tag
30 min til at lave denne fyldige fiskesuppe, som er et helt måltid, hvor der er
brug for nydelse og forkælelse.
Arbejdstid: 30 min. Kogetid: 20 min. 4 personer
#
Ingredienser til Marokkansk fiskesuppe:
2
løg
1
fennikel
2
stilke bladselleri
2
fed hvidløg
2
cm frisk ingefær
4
store røde tomater
1
lille bundt persille
2 spsk
olie
¼ tsk
cayennepeber
½ tsk
stødt koriander
½ tsk
stødt kardemomme
1 tsk
stødt kanel
1½ l
fiskefond (eller vand eller grønsagsbouillon)
1
dåse kikærter
evt.
500 g muslinger
200
g pillede kæmperejer
250
g torskefilet
salt
Tilbehør:
grove pitabrød citronbåde
*
Sådan
laver du Marokkansk fiskesuppe
Pil
løgene og hak dem.
Rens
fennikelknold og bladselleri og skær dem i små terninger.
Pil
og skræl hvidløg og ingefær og hak dem fint.
Vask
tomaterne og skær dem i store terninger.
Skyl
persillen og hak den.
Svits
løg, fennikel og bladselleri i en stor gryde, med olie til de begynder at dufte.
Tilsæt
hvidløg, ingefær og alle krydderierne og svits et øjeblik.
Tilsæt
tomater og fond og kog op.
Tilsæt
afdryppede kikærter og lad suppen simre i 20 min.
Tilsæt
skrubbede muslinger og de pillede kæmperejer og kog igennem 3-5 min.
Skær
fisken i terninger og vend dem i suppen sammen med persille.
Smag
til med salt.
Server
suppen med lune pitabrød og citronbåde til at dryppe over suppen.
TIPS:
Erstat evt. cayennepeber med harissa (stærk chilipasta), der gør suppen
stærkere og mere autentisk.
Se de andre
gode opskrifter på skønne supper her
Kilde: Hjemmets bedste MAD