I det mexicanske
køkken indgår chili af alle slags, både som krydderi og som grønsag. Peberfrugt-familien
er stor. Der findes 80 forskellige varianter.
Tid: 20 min. 4 pers.
# Ingredienser
2 benfrie
kyllingefileter, 250 g
2 spsk olie
1 rødløg
1 grøn peberfrugt
3 tsk chilipeber
1 tsk stødt kommen
1 dl hønsebouillon (vand + terning)
2 spsk tomatpuré
1 ds. røde eller
sorte bønner
salt
(chilipeber)
* Fremgangsmåde
1. Skær
kyllingefileterne i fine strimler.
2. Varm olien i en
wok eller på en stor stegepande.
3. Læg kyllingekødet
i og steg det i olien nogle min.
Skub kødet til side
eller tag det op.
4. Pil løget og skær
det i tynde både.
Skyl, udkern og
striml peberfrugten.
5. Kom løg og
peberfrugt i wokken.
Lad det stege nogle
minutter. Bland kyllingekødet i.
6. Kom chilipeber og
stødt kommen i, tilsæt hønsebouillon og tomatpuré.
Lad det hele simre
et par min.
7. Hæld væden fra
bønnerne og rør dem i.
Lad retten blive
godt varm.
Smag til med salt og
evt. lidt mere chilipeber.
8. Server direkte
fra wokken med jasminris og baguette.
Tips: Når man selv koger bønner, er det praktisk at
koge en stor portion og så fryse ned.
Nemt at blande i gryderetter, salater eller som tilbehør til kød.
Se alle de bedste opskrifter med Kylling eller
andet Fjerkræ
Se også de bedste opskrifter med Brød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------