Lav denne delikate version af scampi som er helt uden smør. Friske urter, citron og bouillon er nøglen til smag og lavt fedtindhold.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 7 min. 4 portioner
# Ingredienser
350 g spaghetti
450 g store rejer
2 fed hvidløg, finthakkede
½ dl hakket løg
½ dl hønsebouillon
2 spsk friskhakket persille, eller 2 tsk tørret
2 spsk friskhakket basilikum, eller 2 tsk tørret
2 spsk friskhakket koriander
½ tsk finthakket stærk chili
2 spsk friskpresset citronsaft
* Tilberedning
1. Kog spaghettien efter pakkens anvisninger, men udelad
salt.
Pil rejerne. Hak hvidløg, løg og urter fint.
Hak chilien og pres citronen.
2. Opvarm hønsebouillonen i en wok eller på en pande.
Tilsæt hvidløg og løg og lad det koge ca. 2 min under
omrøring.
3. Tilsæt rejer, persille, basilikum, citronsaft og chili.
Rør rundt ca. 5 min.
4. Lad spaghettien løbe af i et dørslag og
fordel den på tallerkener.
Garner med rejer og koriander og server straks.
Middelhavs-pasta:
Pr. portion: Kalorier 248 = Kilojoule 1045
Kulhydrat 26 g Protein 32 g Fedt 2 g (8%) Fibre 1 g
• Rejer har et meget lavt fedtindhold.
• Skaldyr indeholder meget protein.
Tips:
VARIATION
Til denne middelhavsret kan du egentlig servere en hvilken
som helst type pasta, dvs. nudler, tagliatelle, penne m.m.
Du kan endvidere erstatte pastaen med ris.
Scampi og store rejer købes ofte rå.
Rejerne er færdigkogte når de ikke længere
er gennemsigtige og har rullet sig lidt sammen.
Rå, frosne rejer skal altid optøes i køleskab, aldrig
ved stuetemperatur.
Bakterierne får alt for gode betingelser og
rejerne bliver giftige. Man skal helst ikke røre
for meget ved skaldyr med fingrene, for så
fordærver de alt for let.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.