Ingefær anvendes i det kinesiske køkken på grund af den
stærke, skarpe smag. Frisk ingefær er bedst, men også stødt ingefær kan
anvendes.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 10 min.
Tilberedning: 15 min.
# Ingredienser
1 hel mulle, renset og skrabet
2 forårsløg, hakkede
1 tsk revet, frisk ingefær
1¼ dl hvidløgseddike
1¼ dl lys sojasauce
3 tsk sukker
1 stænk chilisauce
1¼ dl fiskebouillon
1 grøn peberfrugt, udkernet og tyndt strimlet
1 stor tomat, flået, udkernet tyndt strimlet
salt og peber
skivede tomater, til pynt
* Tilberedning
1. Fisken skylles ind- og udvendigt og tørres med
køkkenrulle.
2. Skær 3 skrå snit i kødet på hver side af fisken.
Den krydres efter smag ind- og udvendigt med salt og peber.
3. Læg fisken på en damper over en wok og drys hakket forårsløg og
revet ingefær over den.
(alternativt på en rist i en gryde med lidt vand i bunden)
Tildækkes og dampes i 10 min, eller til den er gennemkogt
4. Imens kommes hvidløgseddike, sojasauce, sukker,
chilisauce, fiskebouillon, peberfrugt og tomat i en gryde og bringes i kog
under jævnlig omrøring.
5. Kog saucen for kraftig varme til den er kogt lidt ind og jævnet
6. Tag fisken op af damperen og læg dem på et varmt
serveringsfad.
Hæld saucen over, pynt med tomatskiver og server med det
samme.
Næringsindhold:
Kalorier 195. Sukker 6 g. Proteiner 31 g. Fedt 3 g.
Kulhydrater 9 g. Mættede fedtsyrer 0 g.
VARIANT
Anvend eventuelt fileteret fisk til denne ret og reducer
kogetiden til 5-7 min.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.