Farvekombinationen i denne ret er så smuk, at det næsten er
synd at spise den!
4 portioner. Sværhedsgrad: Mellem. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 15 min.
# Ingredienser
350 g porre
350 g kogte, grønne muslinger uden skal
1 tsk spidskommenfrø
2 spsk vegetabilsk olie
2 fed hvidløg, pressede
1 rød peberfrugt, udkernet og strimlet
50 g bambusskud fra dåse, afdryppet
175 g babyspinat
160 g sort bønnesauce
* Tilberedning
1. Porrerne gøres i stand og strimles med en skarp kniv.
2. Læg muslingerne i en stor skål og drys spidskommenfrø
over dem.
Vend dem godt og sæt dem til side.
3. Varm olien i en forvarmet wok.
Olien hvirvles rundt i wokken, til den er meget varm.
4. Tilsæt strimlet porre, hvidløg og strimlet peberfrugt og
lynsteg i 5 min,
eller til grønsagerne er møre.
5. Tilsæt bambusskud, babyspinat og muslinger og lynsteg i
yderligere 2 min.
6. Hæld den sorte bønnesauce over ingredienserne i wokken,
vend det hele
sammen i saucen og lad det simre nogle sekunder under omrøring.
7. Fordel retten i varme skåle og server øjeblikkeligt.
Næringsindhold:
Kalorier 174. Sukker 4 g. Proteiner 19 g. Fedt 8 g.
Kulhydrater 6 g. Mættede fedtsyrer 1 g.
Kokkens tip
Kan man ikke få friske, grønne muslinger, kan de købes på
dåse eller i glas i de fleste større supermarkeder.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.