Friske rødspættefileter hører til på et dansk frokostbord. Fiskene
fanges i havet omkring Danmark og er rigtigt gode netop nu.
2 personer. Arbejdstid: 30 min. Stegetid: 5 min.
# Ingredienser
2 store rødspættefileter
50 g hvedemel
salt og peber
1 æg
50 g rasp
25 g smør
1 spsk olie
Remoulade:
3 spsk mayonnaise
2·3 spsk kvark eller cremefraiche
1 tsk dijonsennep
50 g syltede agurker
1 spsk kapers
½ løg
lidt persille og lidt kørvel
Tilbehør: rugbrød
evt. smør, salatblade og citronbåde
* Tilberedning
Remoulade:
1. Rør mayonnaise sammen med kvark eller
cremefraiche og sennep.
Hak alle de øvrige ingredienser fint og rør dem i
dressingen.
Smag til med salt og peber.
2. Krydr fiskefileterne med salt og peber, vend dem i mel og
ryst det overskydende af.
Dyp dem i sammenpisket æg, dryp af og vend dem i rasp.
3. Varm en pande med smør og olie, til smørret bliver
gyldent.
Steg fisken sprød i 2-3 min. på hver side.
4. Anret fisken på rugbrød (evt. smurt med smør) med
salatblade
og citronbåde og server remouladen til.
Tips: Du kan også røre remouladen af lige dele
mayonnaise og
finthakket pickles (piccalilly).
Smag evt. til med karry.
Se alle de bedste opskrifter med Julemad og Gl. dansk mad
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv:
Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i
køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------