Panering gør kødet
mere saftigt og overfladen sprød og lækker. Stegningen skal foregå i rigeligt
fedtstof, der skal bruse og gyldne på panden, inden kødet tilsættes.
Stegningen skal ske
ved jævn varme ellers hænger paneringen i panden eller den branker.
Beregn lidt længere
stegetid end for upanerede koteletter.
Til 4 personer. Tilberedningstid:
ca ½ time. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
4 tykke koteletter
salt, peber fra kværn
hvedemel
1 æg
rasp
100 g smør
Sauce:
25 g smør
2 spsk hvedemel
2 dl bouillon
2 dl kaffefløde
1 spsk friskhakket estragon
citronsaft eller hvidvin
* Tilberedning
1. Bank koteletterne
let med hånden og vend dem i mel krydret med salt og peber.
Dyp kødet i
sammenpisket æg· og derefter i rasp.
Lad det hvile i 5
min. Ryst overflødig rasp af.
2. Smelt smørret på
en pande og steg koteletterne 6-8 min. på hver side.
3. Smelt smørret til
saucen i en kasserolle, rør melet i og spæd med bouillon og fløde.
Lad saucen koge 2
min.
Drys estragon i;
smag til med citronsaft eller vin.
Saucen skal være let syrlig.
✅ Årets bedste opskrifter fås på
Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1
person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med
at lykkes i køkkenet.