Broccolini kaldes også for aspargesbroccoli og smager mildt
og sødt og lidt af både broccoli og asparges. Her får du opskriften på pasta
med kødboller og broccolini
Til 4 personer. Tid: 30 minutter
# Ingredienser til pasta med kødboller og broccolini:
500 g hakket kalvekød
3 spsk rasp
1 æg
1 spsk tørret oregano
salt og friskkværnet peber
1 spsk olie til stegning
500 g fuldkornspasta
400 g broccolini (eller evt broccoli)
1 æg
75 g friskrevet parmesan
skal af 1 usprøjtet citron
1 frisk rød chili
mere friskrevet parmesan
*
Sådan laver du pasta med kødboller og broccolini:
Rør hakket kød til en fars med rasp, æg, oregano, salt og
peber.
Lad farsen hvile på køl i 15-30 minutter.
Form farsen til små kødboller på størrelse med en valnød.
Steg kødbollerne gyldne i olie på en pande i 3-4 minutter på
hver side.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Skyl broccolini.
Hvis du bruger almindelig broccoli, så skær den i mindre
stykker, og skyl dem.
Kog broccolini (eller broccoli) med i gryden sammen med
pastaen i de sidste 3 minutter af kogetiden.
Pisk ægget sammen med revet parmesan i en skål.
Hæld vandet fra pasta og broccolini, og vend straks rundt
med sammenpisket æg.
Skyl og riv citronskal fint.
Skyl og halvér chilien, fjern kernerne, og hak chilien.
Bland pastaen med citronskal og hakket chili.
Anret pasta med kødbollerne, og servér med friskrevet
parmesan