Denne pastaret er en variant af den klassiske "Fettuccine carbonara". Trods det lave fedtindhold har saucen en
meget fyldig smag! Røget kalkun er magert og giver en god, røget smag.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 4 portioner
# Ingredienser
400 g pasta (helst spinatfettuccine)
3 dl letmælk
1 æg
2 spsk maizenamel
½ tsk groftkværnet sort peber
1 dl frisk reven parmesanost
4 skiver røget kalkun
* Tilberedning
1. Kog pastaen efter pakkens anvisninger, men tilsæt ikke
salt.
Lad pastaen løbe af i et dørslag.
2. Pisk mælk, æg, Maizena og peber sammen i en skål.
Bland det godt.
3. Bland pasta og mælkeblanding i en gryde og varm det op
ved
svag varme under omrøring til saucen er jævn.
4. Skær kalkunskiverne i strimler.
Rør dem i gryden sammen med ¡
dl reven parmesanost.
Lad det få et opkog på ca. 1 min. Rør hele tiden.
Anret portionsvis på varme tallerkener.
Drys resten af parmesanosten over og server straks.
Pr. portion: Kalorier 604 = Kilojoule 2668
Kulhydrat 81 g Protein 43 g Fedt 12 g (18%) Fibre 5 g
• Spinatpasta indeholder komplekse kulhydrater.
Tips:
Variation: Et vegetarisk alternativer at erstatte kødet med
blandede, frosne grønsager. Gå i øvrigt frem som i
opskriften,
og du får en pastaret som kaldes Fettuccine primavera!
I dag findes der et bredt udvalg af forskellige pasta-
sorter i de fleste levnedsmiddelbutikker.
Fettuccine er flade, ½ cm brede bånd, som er pakkede
som små "fuglereder".
Vermicelli er tynd spaghetti. Capellini tyndere endnu.
Grøn pasta er tilberedt med spinat, rød med tomatpuré
eller gulerod og sort pasta er med blæksprutteblæk.
Du kan også købe frisk pasta, som ofte har mere smag
og en anden konsistens end den tørrede.
Frisk pasta skal koges i saltet vand i ganske kort tid.
Får den for meget, koger den ud.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.