Ost og valnødder, en dejlig kombination, hvor den gode smag fremhæves i selskab med pasta. Kan du lide gorgonzola? Så er denne pastaret et sikkert hit. De sprøde valnødder giver et dejligt knas i retten. Gorgonzolaost
findes med forskelligt fedtindhold. Prøv at få fat på en af de mere magre, så
kan kalorietallet holdes nede.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner
# Ingredienser
400 g spaghetti
vand, salt
50 g valnøddekerner
1 bundt persille
2½ dl fløde 13%
250 g gorgonzolaost (38% eller ?) (se Tips)
salt og peber
friskpresset citronsaft
4 spsk reven parmesanost
* Tilberedning
1. Bring rigeligt med letsaltet vand i kog og
kog spaghettien efter pakkens anvisninger.
2. Hak valnøddekernerne groft.
Skyl persillen, nip bladene af stilkene og stil dem til side.
Hæld fløden i en gryde og bring i kog.
3. Smuldr Gorgonzolaosten i den varme fløde og
lad blandingen simre under omrøring, til osten er
helt smeltet.
Smag til med salt, peber og friskpresset citronsaft.
4. Rør de hakkede valnøddekerner i ostesaucen.
Hæld spaghettien i et dørslag og lad den dryppe af
5. Hæld spaghetti og sauce i en skål og drys persille
og parmesanost over. Server straks.
SERVERINGSFORSLAG
Server pasta retten sammen med en salat af rucolasalat
og tomater. Vælg en let italiensk rødvin at drikke til.
Pasta med ost og valnødder:
Pr. portion: Energi: Kcal 812 = kj 3410
Kulhydrat 75 g Protein 29 g Fedt 44 g (48%) Fibre 6 g
Tips:
I stedet for gorgonzolaost kan du
udmærket anvende andre ostesorter.
For en mildere smag på saucen, så
kan du anvende reven Goudaost.
Erstat gerne valnøddekerner med
fx hasselnøddekerner.
Eller anvend macadamia-nødder
som dog er et lidt dyrere alternativ
til valnødder.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.