Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: ca 15 min. Kogetid: 10-12 min. Let at lave. Lav pris. Fryse-egnet.
4 personer.
# Ingredienser
til Pasta med tomat-sardelsauce
400 g frisk pasta eller tørret (fx fettuccine)
salt
Tomat-sardelsauce:
1 løg
2 fed hvidløg
2 sardel fileter
2 ds tomater (a )
1 spsk friskhakket basilikum eller 1 ts k tørret
salt og peber
*
Sådan laves Pasta med tomat-sardelsauce
Tomatsauce:
1. Pil løg og hvidløg og hak dem fint. Hak sardelfileterne
fint.
Hak tomaterne groft.
2. Kom løg, hvidløg, sardelfileter og tomater med væden fra
dåserne i en gryde og bring det i kog.
Lad saucen koge småt under låg 10-12 min.
Krydr med basilikum, salt og peber.
Pasta:
3. Kog rigeligt, letsaltet vand op i en gryde og kom pastaen
i under omrøring.
Lad den koge uden låg.
Frisk pasta er »al dente« efter ca 5 min., tørret pasta skal
koge ca 5 min. længere.
4. Hæld pastaen til afdrypning i et dørslag og kom den i en
varm skål.
Hæld tomat-sardelsaucen over og server straks.
Tips: Se også Fettuccine.
I Italien, hvor retten er hverdagsmad, er tomaterne kødfulde
og saftige.
Du kan også bruge friske, danske tomater, men kødet er ikke
så saftfyldt, så det er nødvendigt at tilsætte lidt vand.
Saucen kan fryses. Holdbarhed: ca 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------