Fisken simrer her sammen med grønsagerne, enkelt og praktisk. Anvend en sautépande og retten er straks færdig. En let hovedret, som også er fin at servere sent på aftenen.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 15 min. 4 portioner
#Ingredienser
4 fileter af aborre eller rødfisk
saft af 1 citron
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
1 stilk blegselleri
1 porre
200 g champignon
2 cm frisk ingefær
2 spsk olie
1-2 spsk karry
½ tsk spidskommen
½ tsk koriander
chilipeber
1-2 spsk hvedemel
2½ dl grønsagsbouillon
salt og peber
1½ dl afdryppet yoghurt
1 tsk honning
* Tilberedning
1. Skyl fiskefileterne, læg på et fad og dryp med
citronsaft.
Rens peberfrugterne og skær dem i tern.
Gør selleri og porre i stand og hak fint.
Rens svampene og skiv tyndt.
Skræl ingefæren og hak den fint.
2. Varm olien i en stor gryde.
Tilsæt karry, spidskommen, koriander, en knivspids chilipeber
og ingefær og brun det kort.
Tilsæt grønsagerne og steg et minuts tid.
Drys melet over, rør rundt og spæd med bouillonen.
Bring det i kog, læg låg på og lad det simre 8 min.
Rør rundt nu og da.
3. Drys fisken med salt og peber og læg den i gryden.
Læg låg på.
Lad fisken simre 5-7 min.
Tag fisken op af gryden og hold den varm i ovnen ved 50 °C.
Bland yoghurten i grønsagerne og varm igennem.
Smag til med salt, peber og honning. Server med ris til.
Tips:
Karrygrønsager er en fin basis for mange retter.
I stedet for fisk, kan du anvende kyllingebryst.
Det er også godt, hvis du skærer fisk eller kylling i
tern, bruner dem og blander dem med grønsagerne.
Lige så lækker bliver en vegetarisk variant:
Brun kartoffeltern sammen med grønsagerne.
Udelad da melet og lad gryden koge, til kartoflerne er møre.
Pocheret fisk med karry:
Pr. portion: Energi: Kcal 258 = kj 1083
Kulhydrat 11 g Protein 31 g Fedt 10 g (35%) Fibre 3 g
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.