Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 15 min. Stegetid: 10-12 min. Skal hvile: 5 min. Let at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. 4 personer.
# Ingredienser
til Skinkekrebinetter
600 g hakket skinkesmåkød
Panering:
1 æg
30 g rasp (ca. ¾ dl)
salt og peber
Til stegning: 50 g smør
*
Sådan laves Skinkekrebinetter
1. Del det hakkede kød i 8 lige store dele.
Form dem til flade runde bøffer og hak dem let vaflet med en
kniv på begge sider.
Panering:
2. Pisk ægget let sammen med en gaffel.
Bland raspen med salt og peber.
3. Vend først skinkekrebinetterne i ægget og dernæst i
raspblandingen.
Lad dem hvile nogle min. på spækkebrættet, så paneringen når
at sætte sig.
Så holder den bedre under stegningen.
4. Lad smørret bruse af på panden og steg karbonaderne 5-6 min
på hver side ved jævn varme.
5. Server krebinetterne på et varmt fad.
Server kartofler, råstegte eller pillekartofler samt
årstidens grønsager til.
Eller Courgettesalat, varm,
Blomkål, stuvet eller
Hvidkål,
tomatdampet, hvidkålssalat med ærter eller Bønnesalat,
grøn, varm.
Fyldte skinkekrebinetter:
Form ½ kg hakket skinkekød til 8 meget flade bøffer.
Læg en tynd skive røget skinke og en tynd skive
emmentalerost på de fire og dæk med resten af bøfferne.
Tryk dem let sammen i siderne og fortsæt fra pkt. 2.
Skinke- og kartoffelkrebinetter:
Mos 350 g kogte kartofler og hak en rest skinke, ca 125 g.
Hak et løg groft og svits det i smør, til det bliver
gyldent.
Bland det med kartofler og skinke samt 1 æg og 1 spsk hakket
persille.
Krydr med salt og peber og form farsen til krebinnetter.
Vend dem først i sammenpisket æg og dernæst i rasp og steg
dem gyldne i smør på en pande.
Tips: Kan fryses. Holdbarhed: 2-3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Skinke
Se alle de bedste opskrifter med krebinetter
Se forskellen på krebinetter og karbonader
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------