Vildthakkebøffer med bacon og ribsgelé er dejlig, nem
vildtmad og med skøn vildtsauce. I stedet
for bøffer kan farsen formes til et aflangt vildt farsbrød
Til 4 personer. Tilberedningstid:
30 min. Stegetid: 8-10 min. Kan fryses, men forringes
# Ingredienser:
400 g hakket dyrekød
200 g hakket røget bacon
4 spsk rasp
1 æg
1 dl fløde
5-6 enebær
salt, peber
75 g smør el. margarine
1 dl bouillon
1 dl fløde
ribsgelé
* Tilberedning:
1. Bland det hakkede
kød og bacon med rasp.
Rør æg og fløde i og
krydr med knuste enebær, salt og peber.
Smelt fedtstoffet lysebrunt
og form kødet til bøffer.
Steg bøfferne 4-5 min
på hver side.
2. Kog panden af med
bouillon og fløde, jævn den let og smag til med ribsgelé.
Server vildtbøfferne
med saucen og kartofler.
Alternativ
I stedet for bøffer kan
farsen formes til et aflangt farsbrød,
der dækkes med baconskiver
og brunes i ovnen ved 250 °C 10-15 min.
Hæld derpå ca. 3 dl kogende
mælk ved og dæmp varmen til 175 °C og
steg farsbrødet færdig
ca. 30 min.
Hæld skyen fra, tilsæt
lidt fløde og jævn saucen let.
Skær farsbrødet i skiver
og server det med saucen og små kogte pillekartofler.
Tips
Farsen kan i stedet for
enebær krydres med 1 tsk ingefær.
Kogte halve æbler med
gelé eller halve pærer med tyttebærsyltetøj er godt tilbehør.
Se alle de bedste opskrifter med Hakket kød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.