Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 10 min. Stegetid: 6-8 min. pr. pande. Let at lave. Høj pris.
4 personer.
# Ingredienser
til Wienerschnitzel
4 skiver kalvefilet eller -inderlår, højst 1 cm tykke
1 æg
1 dl rasp
fint salt og hvid peber
smør til stegning
Pynt: citronskive, ansjosfileter eller sardeller, kapers
*
Sådan laves Wienerschnitzel
1. Bank kalveschnitzlerne, så de bliver ensartet tynde, men
aldrig så tynde, at der går hul.
2. Pisk ægget sammen i en dyb tallerken og vend schnitzlerne
heri.
3. Vend herefter schnitzlerne i salt- og peberblandet rasp
og læg dem på et spækkebræt 5 min, så paneringen når at sætte sig.
4. Lad smør bruse af på en pande, men læg højst to
schnitzler på ad gangen, ellers daler temperaturen for meget og resultatet
forringes.
5. Steg schnitzlerne 3-4 min på hver side ved jævn, men ikke
stærk varme.
Er varmen for stærk, er paneringen brun og sprød, før
indholdet er stegt, er varmen for lav, bliver paneringen klæg af at suge
fedtstof, uden at kødet er stegt nok.
6. Lad schnitzlerne hvile et par min på et varmt fad, og læg
ansjosfilet (sardel) og kapers på en citronskive. Server straks.
Tips: I Wien kender man ikke denne version, her er
den uden ansjos og kapers.
Brasekartofler
er derimod klassisk tilbehør.
Se alle de bedste opskrifter med Wienerschnitzler
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------