Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 20 min. Skal trække: 60 min.
Grill-tid: 12-15 min. Let at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Ål, spidstegt
2 ferske ål (ca ½ kg i alt)
Marinade:
1 dl olie
1 spsk citronsaft
1 tsk timian
1 tsk friskhakket citronmelisse
1½ spsk sojasauce
peber
12 små (skalotte)løg
1 usprøjtet citron
12 store champignoner
4 grillspid
*
Sådan laves Ål, spidstegt
1. Bed fiskehandleren flå ålene eller gør det selv.
Se Ål,
flåning og rensning af.
Tør ålene og skær dem i ca 3 cm lange stykker.
2. Pisk olien sammen med citronsaft, sojasauce og
krydderurter.
Krydr med kværnet peber.
3. Læg ålestykkerne i et fad eller skål og hæld marinaden
over.
Stil dem køligt, tildækket, 1 time. Vend dem af og til.
4. Skær rodskiven af champignonerne og skyl dem kort.
Tør dem.
Pil løgene og del dem en gang.
Skær citronen i tykke skiver og skær dem midt over.
5. Sæt ovnen på grill og højeste varme.
6. Tag ålestykkerne op af marinaden.
Sæt dem på spid skiftevis med champignon, løg og
citronskiver.
Pensl med marinaden.
Sæt spiddene i ovnen ca 15 cm fra grill-elementet.
Vend dem hyppigt og pensl ofte med marinade.
Bliver de for mørke, må de flyttes længere fra
grill-elementet.
7. Grill ålespiddene 12-15 min, til de er gyldne.
Prøv forsigtigt, om fiskekødet løsner fra benet.
Server spiddene straks med en grøn salat og Flûtes til.
Tips: Ris, løse eller Ris med safran
er også godt tilbehør fx ledsaget af sojasauce til at dryppe med.
Ekstra citron i både kan også ledsage.
Andre krydderurter kan bruges i marinaden, fx rosmarin,
estragon eller mynte, ligesom tør hvidvin kan erstatte citronsaft og sojasauce.
Se alle de bedste opskrifter med Røget Ål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------