Da man begyndte at spise tapas, var der født en spansk tradition, der siden er blevet vældig populær over hele verden. Kogebog.dk
giver dig opskrifterne
Her er en opskrift med Grillede
figner med gedeost
Til 4 portioner. Tilberedningstid: ca 15 minutter plus
bagetid
# Ingredienser
8 modne figner
150 g mild gedeost
1 økologisk appelsin
8 kviste rosmarin
1 knivspids cayennepeber
salt
8 tynde skiver serranoskinke
2 spsk olie
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 190 °C.
Fignerne gøres i stand og gnides forsigtigt rene.
Så skæres der et kryds i toppen, men fignerne må ikke skæres
igennem.
2. Osten deles i 8 stykker.
Appelsinen skylles i varmt vand og tørres af.
Så skrælles den med en juliennekniv.
Rosmarinen skylles og rystes tør.
3. Osten fyldes i midten af fignerne.
De drysses med appelsinskal, lidt cayennepeber og salt.
4. Om hver figen vikles en skive serranoskinke, som holdes
fast med en kvist rosmarin.
5. Fignerne sættes på en plade og dryppes med lidt olie.
De bages i den forvarmede ovn i 10 minutter og serveres
meget varme eller lune.
Pr. portion ca 158 kcal/662 kj. 10 g protein, 8 g fedt, 10 g
kulhydrat
Se alle de bedste opskrifter med Tapas
INFO: Juliennekniv til at skære strimler af skrællen på fx
appelsiner, lime, agurk og meget andet. Juliennekniven har 5 huller med knive,
som laver 5 strimler af gangen.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------