Laks er fin at
marinere og grille. Her serverer vi et saftigt spid med laks, krebsehaler og
squash, som suppleres med en let og velsmagende dild-aïoli.
Tid: 30 min + 2
timer til marinering. 4 pers.
# Ingredienser
500 g frisk
laksefilet
16 krebsehaler
1 squash
salt
MARINADE:
1 dl olie
1 spsk honning
saft af ½ citron
1 tsk knust
citronpeber
DILD-AÏOLI:
2 æggeblommer
½ spsk vineddike
½ tsk salt
½ spsk fransk sennep
1 knsp hvid peber
1½ dl olie
2-4 fed hvidløg
2 spsk finthakket
dild
* Fremgangsmåde
1. Skær laksen i
tern, som kan sidde på et spid.
2. Rør
ingredienserne til marinaden sammen.
3. Lad laks og
krebsehaler ligge i marinaden ca 2 timer.
Det skal stå koldt.
4. Sæt laks,
krebsehaler og skiver af squash på spiddene.
5. Steg dem på
havegrillen eller i ovnen ca 5 min.
Drys med salt.
6. Rør æggeblommerne
med vineddike, salt, sennep og hvid peber til aïoli'en.
Tilsæt olien
dråbevis under stadig piskning til saucen er tyk.
Derefter pisker du
olien i i en tynd stråle.
Smag til med presset
hvidløg og hakket dild.
7. Server
fiskespiddene med løse ris og dild-aïoli.
Tips: I stedet for krebsehaler kan du bruge store
rejer.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og med Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------