Tyrkiske
eller indiske fladbrød lægger bunden i denne spændende servering med grillstegt
oksekød, sprød salat, spicy tomatsauce og en skarp yoghurtdressing.
Arbejdstid:
30 min. Koge/stegetid: 15 min. Ikke fryse-egnet. 4 personer. Er I kun to , så halver opskriften.
# Ingredienser til Grillede oksespid med spicy tomatsauce:
4
oksebøffer (i alt 500-600 g)
1
spsk olie
1
tsk stødt spidskommen
salt
og peber
Tomatsauce:
1
løg (hakket)
1
spsk olie
¼ tsk
cayennepeber
1
dåse hakkede tomater
Dressing:
3
dl yoghurt naturel
1
fed hvidløg (presset)
Endvidere:
1
salathoved
4
tyrkiske fladbrød eller naanbrød
8 træspid
*
Sådan laver du Grillede oksespid med spicy tomatsauce:
Skær
bøfferne i store terninger.
Rør
olie sammen med spidskommen, lidt salt og peber og vend det sammen med kødet.
Lad
kødet marinere i 10 min.
Svits
løget i en gryde med olie.
Tilsæt
cayennepeber og tomater og lad saucen simre i 10 min.
Blend
saucen og smag til med salt og peber.
Rør
yoghurten med hvidløg og smag til med salt og peber.
Skyl
og tør salaten og snit den groft.
Lun
brødene som angivet på pakken.
Træk
kødet på træspid.
Varm
en grill, grillpande eller almindelig pande op.
Brun
kødet hurtigt på alle sider, det må gerne være lidt rosa i midten.
Læg
et brød på hver af 4 tallerkener.
Store
runde fladbrød kan foldes sammen på midten.
Hæld
tomatsauce på brødene og dryp yoghurtdressing ovenpå.
Drys
med salat og læg oksekødsspyddene øverst.
Server
med det samme.
TIPS:
I stedet for oksekød kan du bruge svinekød, kylling, lam eller laks til spiddene.
Kilde: Hjemmets bedste MAD