En enkel og hurtig sursød marinade, som forvandler koteletterne til en saftig ret med masser af smag. Den krydrede marinade er helt fedtfri.
Forberedelse 15 min + marinering. Tilberedning 15 min. 4 portioner
#Ingredienser
4 svinekoteletter a 150 g
GLASERING:
1 dl barbequesauce
2 spsk sirup
1 tsk usødet sennep
1 spsk hvidvinseddike
¼ tsk stødt ingefær
1 hakket fed hvidløg
friskpresset citronsaft
* Tilberedning
1. Opvarm grillen til kullene er dækket med hvid aske,
eller opvarm ovnens grill.
2. Læg koteletterne i en gryde med vand, så de er
dækket og bring i kog ved jævn varme.
Skru ned og lad koteletterne koge ved svag varme,
til de er møre, ca. 5 min.
Lad koteletterne dryppe af og læg dem i et halvdybt fad.
3. Bland
barbequesauce, sirup, sennep, hvidvinseddike,
ingefær og hvidløg i en gryde.
Varm det op ved svag varme og lad det simre 3 min
under omrøring.
Smag til med friskpresset citronsaft.
Hæld blandingen over koteletterne og lad dem trække i 5 min.
4. Placer koteletterne med sauce på grillens rist.
Grill 15 cm fra varmen i 5 min og vend dem så.
Pensl med resten af saucen og grill yderligere 5 min.
Server med kogte kartofler eller kartoffelmos
og stuvet blomkål.
FORBERED
I Kog koteletterne, ifølge trin 2, dagen før de skal
serveres.
Dæk med alufolie og stil dem i køleskabet.
At forkoge koteletterne er en god metode,
til at fjerne overflødigt fedt.
Lad koteletterne dryppe grundigt af,
inden de steges.
Sirup og vineddike gør at saucen bliver sursød.
Tilsæt friskpresset citronsaft efter egen smag.
Varm op under omrøring, så saucen ikke brænder på.
Pr. portion: Energi: Kcal 162 = kj 680
Kulhydrat 9 g Protein 27 g Fedt 2 g (11%) Fibre 0 g
• Svinekød indeholder kun lidt fedt.
Se alle de bedste opskrifter med Svinekød eller Lammekød
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.