Polenta er godt på buffeten eller til grillningen i haven. Server grillet kød eller fisk og marinerede champignoner til polentaen. Polenta
er lavet af majsgryn.
Forberedelse 30 min. + afkøling. Tilberedning 30 min. 14
skiver
# Ingredienser
olie til formen
5 dl grønsags- eller hønsebouillon
1 spsk dijonsennep
½ tsk stødt hvid peber
½ tsk tørret rosmarin
3½ dl polenta
½ dl revet parmesan ost
200 g champignon
reven skal af 1 citron
½ dl friskpresset citronsaft
2 spsk olie
½ tsk friskkværnet sort peber
2 spsk hakket frisk persille
* Tilberedning
1. Smør en aflang form med olie.
Bring bouillonen i kog i en mellemstor teflongryde.
Tilsæt sennep, peber, rosmarin og til sidst polentaen
under omrøring.
Bring det i kog under omrøring og lad det simre ved
svag varme i ca. 20 min. Rør rundt nu og da.
2. Tag gryden fra varmen og bland osten i.
Hæld polentaen i formen.
Glat overfladen med en ske og stil til side.
Lad polentaen blive kold.
3. Gør svampene i stand og skær dem i skiver
eller bevar dem hele og læg dem i en skål.
Tilsæt citronskal, friskpresset citronsaft, olie,
peber og persille.
Bland derefter godt så svampene dækkes af
marinaden og lad dem så trække i 10 min-1 time.
4. Tænd for ovnens grill.
Tag polentaen ud af formen når den er kold.
Grill alle sider på polentaen til den er gylden 20-25 min.
Lad polentaen køle af og server de marinerede champignon til.
Grillet polenta:
Pr. skive: Energi: Kcal 139 = kj 584
Kulhydrat 24 g Protein 4 g Fedt 3 g (19%) Fibre 2 g
• Polenta indeholder rigeligt med B1-vitamin.
Tips:
Polenta er groft knust majs.
Må ikke forveksles med majsmel.
Majsmel er finere i konsistensen.
Forskellige typer sennep kan anvendes i denne opskrift.
En grovkornet sennep giver en plettet polenta som
kan se meget dekorativ ud.
Se alle de bedste opskrifter med Pasta/nudler eller Ris/bønner/gryn
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.