Grillet squash/zucchini
er allerede rigeligt lækkert alene, men tilsætning af et par klatter urtepisket
ricotta og sprøde ristede valnødder vil forvandle, hvordan du ser på den ydmyge
squash.
4 portioner.
Forberedelsestid: 15 min. Samlet tid: 1 time. Kalorier pr portion: 415
# Ingredienser
3 store grønne og gule
squash, skåret i 3 mm tykke skiver på langs
havsalt
100 g feta
1 fed hvidløg, revet
skal af 1 citron
1 spsk frisk
citronsaft
½ kop sødmælksricotta
6 spsk olie, delt, +
mere til grill og pensling
1 spsk hakket frisk
basilikum
1 spsk hakket frisk
mynte
½ kop hakkede rå valnødder
2 tsk spidskommen
* Tilberedning
1. Hvis du bruger
træspid, skal du dække 8 korte spid med vand
og lade dem trække i
20 min.
2. Fordel en tredjedel
af courgetteskiverne på en bageplade med køkkenrulle.
Drys med ½ tsk salt og
dæk med endnu et lag køkkenrulle.
Gentag med salt og de
resterende squashskiver. Lad sidde 10 min.
3. Puls i mellemtiden feta,
hvidløg, citronskal og citronsaft, i en foodprocessor,
indtil fetaen er brudt
op i små krummer, 10 til 15 sekunder.
Tilsæt ricotta og en
knivspids salt og puls indtil det er blandet, 10-15 sekunder mere.
Skrab siderne af
foodprocessoren ned med en spatel.
Med motoren kørende,
dryp 4 spsk olie i og bearbejd indtil blandingen er glat og luftig.
Overfør til en lille
skål og vend basilikum og mynte i.
Stil på køl indtil
klar til brug.
4. Forbered en grill
til medium-høj varme; forvarm 5 min.
Oliér let. Tryk fast
på køkkenrulle, der dækker squash,
for at presse
overskydende fugt ud.
Træk 4 til 5 skiver squash
på hvert spid, og pensl derefter med olie.
5. Grill squash,
uforstyrret, indtil der dannes forkulningsmærker, 3-4 min.
Vend og fortsæt med at
grille 3-4 min, indtil der dannes mærker på den anden side.
Overfør til et fad og
fjern spid.
6. Opvarm de
resterende 2 spsk olie i en lille stegepande over medium varme.
Rist valnødder og
spidskommen, under jævnlig omrøring, indtil de er mørkere og
duftende, 30-60
sekunder.
Overfør til en lille
tallerken; krydr med et nip salt.
7. Hæld
valnød-spidskommenolie over squash. Top med pisket ricotta og havsalt.
Tips:
I stedet for at efterlade squashen i deres traditionelle
skiver, satte vi dem på spid for at mindske mængden af direkte kontakt, som squashen
havde med grillen og skabe kontrasterende teksturer.
Båndet skaber også masser af afkroge, så den cremede ricotta
og valnødder kan sætte sig.
Dette er den slags side, der fortjener førstepladsen på din
"at grille"-liste.
Server dette en søndag eftermiddag med grillede
kyllingeunderlår eller grillet svinemørbrad og din forfriskende
yndlingscocktail.
Et par tips mere:
- Bruger du træspid? Læg spiddene i blød i vand i mindst 20
min før de grilles.
- Brug af en mandolin vil hjælpe squash i ensartede skiver.
- Salt squashen og vent i 10 min for at gøre den bøjelig nok
til at trænge på spiddet.
- En stor punch af smag kommer fra kombinationen af feta,
valnødder og spidskommen.
Prøv forskellige smagskombinationer, indtil du finder din
favorit:
- Revet parmesan, pinjekerner og fennikelfrø
- Gedeost, mandler og korianderfrø
- Revet cheddar, pekannødder og sennepsfrø
Har du prøvet at lave dette? Fortæl os, hvordan det gik i
kommentarfeltet!
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at få succes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo
-----------